Kako ukloniti stomak i bokove bez ozljeda i posljedica

Bokovi i trbuh su klasično problematično područje kod žena. U slučaju kršenja prehrane, oslanjanja na visokokaloričnu hranu s visokim ugljikohidratima, naslage masti nakupljaju se u području struka. Problem se ispravlja na klasičan način: promjene prehrambenih navika u kombinaciji s fizičkom aktivnošću. U ovom ćemo članku razmotriti najefikasnije pristupe gubljenju masti na trbuhu i bokovima.

mršavljenje trbuha i bokova djevojčice

Osnovni principi rješavanja masnog struka

Ključni problem većine žena je neuravnoteženi pristup mršavljenju. U potrazi za zategnutim tijelom često pribjegavaju radikalnim mjerama: stroga iscrpljujuća dijeta, intenzivna, ali ne i ciklična fizička aktivnost. Nuspojave ove tehnike: metabolički neuspjeh i brzi skup izgubljenih kilograma.

Da biste učinkovito uklonili trbuh i bokove, trebali biste slijediti integrirani pristup i kombinirati:

 • uravnoteženu ishranu;
 • redovna fizička aktivnost;
 • zdrav pun san;
 • psihološki rad na promjeni prehrambenih navika.

Kad započinjete gubiti kilograme, vrijedno je zapamtiti da se morate koncentrirati na sve gore navedene točke i ne zanemariti neke od njih u korist jedne stvari.

Učinkovitost mršavljenja izravno ovisi o ispravnom utvrđivanju uzroka pojave tjelesne masti.

Uzroci visećih strana i nakupljanje masti u području struka

Učinkovitost mršavljenja izravno ovisi o ispravnom utvrđivanju uzroka pojave tjelesne masti. Često nije kriv samo nezdrav način života, već i fiziološki problemi (hormonalni poremećaji itd. ). Da biste saznali čimbenike koji izazivaju pretilost, bolje je obratiti se liječniku.

Glavni razlozi za nakupljanje masnoće sa strane uključuju:

 • Stalni stres U načinu trajnog stresa, rad unutarnjih organa je poremećen i hormonski poremećaji mogu lako započeti, što izravno utječe na kolebanje težine (i prema gore i prema dolje). Štoviše, stalni mentalni stres, loše raspoloženje i dobrobit mogu dovesti do nekontroliranog jedenja i prejedanja, što direktno utječe na tjelesnu težinu.
 • Bolesti unutrašnjih organa Ključna mjesta na listi su: dijabetes melitus, poremećaji štitnjače, kardiovaskularni sistem. Ovdje je potrebna i pomoć liječnika. Jednom kada se dijagnosticira, bit će jasno je li bolest povezana s debljanjem.
 • Hormonski poremećaji. Oni se javljaju i kod muškaraca, ali češće smetaju ženama u postporođajnom periodu, nakon uzimanja oralnih kontraceptiva. Ovdje je potreban i liječnički pregled.

Znajući fiziološke razloge debljanja, bit će mnogo lakše izgubiti višak kilograma i stegnuti struk.

Glavni načini uklanjanja stranica

Kada započinjete proces mršavljenja, ne zaboravite na osnovno pravilo - uravnotežen i sveobuhvatan pristup. Trebali biste se koncentrirati na sve elemente borbe protiv viška kilograma, a ne samo na jednu stvar.

Masaže i oblozi

Ove tehnike imaju kozmetički efekat. To ne znači da oni ne utječu na tjelesne masnoće, ali ne utječu na metaboličke procese koji su izravno povezani s pretilošću i gubitkom kilograma.

Pomoć u masaži i umotavanju tijela:

 • zategnite tijelo;
 • daju koži svježinu i elastičnost;
 • uklonite višak tečnosti.

Bit će teško ili gotovo nemoguće riješiti se viška masnoće bez vježbanja.

Fizičke vježbe

Teško će se riješiti viška masnoće bez vježbanja. Uz učinkovito sagorijevanje potrošenih kalorija, vježbanje poboljšava kvalitetu tijela, rad kardiovaskularnog sistema i ubrzava metabolizam.

Osnovne vježbe za struk i bokove:

 • Uvijanje.

  Početni položaj leži na podu. Pritisnemo donji dio leđa na pod, savijemo noge u koljenima. Na izdisaju trebate otkinuti zadnjicu i gornji rameni pojas s poda. Slabina ostaje čvrsta! Zadatak je dodirnuti koljena gornjim dijelom tijela. U tom procesu možete koristiti razne varijacije vježbe: laktovima dodirnite suprotna koljena. Trebali biste izvesti 3-4 seta za 20-30 ponavljanja. Vježba pomaže u jačanju trbušnih mišića, donjih i bočnih trbuha.

 • Penjač.

  Polazna pozicija je daska na laktovima. Obavezno poravnajte tijelo u jednu liniju. Na izdisaju otkidamo noge jednu po jednu i povlačimo ih za prsa. Izvodimo 3-4 serije po 10 ponavljanja za svaku nogu.

 • Makaze.

  Vježba je usmjerena na jačanje donjeg tiska. Početni položaj leži na leđima. Ruke su pritisnute uz tijelo. Podignite noge, a zatim ih spojite i raširite 20-30 puta.

Kada vježbate 3-4 puta sedmično, nakon 15 dana vidjet ćete prve rezultate. Vježbe možete raditi kod kuće.

Za efikasnije uništavanje masti preporučuje se redovno vježbanje u teretani. Trbušni mišići jačaju se ne samo točkovnim opterećenjem trbuha, već i složenim vježbama (čučnjevi, trčanje).

Uravnotežena prehrana osnova je gubitka kilograma.

Dijeta

Uravnotežena prehrana osnova je gubitka kilograma. Naslage masti počinju da se uništavaju kada imate kalorijski deficit. Kada u tijelo uđe manje energije nego što se potroši, započinje proces sagorijevanja masti.

Međutim, osnovno pravilo prehrane nije post, već zdrava i hranjiva prehrana. Njegova suština je konzumacija hrane koja sadrži „zdrave", spore ugljene hidrate (žitarice, povrće), zasićene biljne masti (orašasti plodovi, riba), vlakna (povrće i voće). Zadatak djevojčice je da se odrekne loših prehrambenih navika i razvije nove i korisne da ih zamijeni. Potrošnja sljedećih jela i proizvoda je svedena na minimum:

 • masno meso i ostale životinjske masti (maslac);
 • jela pržena u velikoj količini ulja;
 • bogato pecivo, šećer, mliječna čokolada;
 • slatka soda;
 • hljeb, konzervirana hrana i kobasice.

Glavni savjet nutricionista pri mršavljenju: nemojte se forsirati, postupno mijenjajte prehrambene navike, ne zanemarujte redovno vježbanje, riješite se stresa (dobro se odmorite od posla i dovoljno naspavajte). Slijedite ova jednostavna pravila i ravan trbuh neće vas čekati.